skip to Main Content
0895728928 info@pixysoft.eu
Значителен спад в печалбата отчете Lenovo

Значителен спад в печалбата отчете Lenovo

Печалбата на производителя на компютри и мобилни устройства Lenovo за третото тримесечие на 2016-2017 финансова година падна три пъти и се оказа под очакванията на пазара.

Върху негативните резултати на дружеството повлияха проблемите с доставките и не най-благоприятната макроикономическа среда. За отчетения тримесечен период, приключващ на 31 декември 2016 г., нетната печалба на Lenovo възлиза на $98 милиона срещу $300 милиона печалба година по-рано. Анализаторите са очаквали от компанията показател от $159,53 милиона. Приходите на китайския разработчик са намалели с 6 % до $12,2 млрд.

Недостигът на компоненти във всички отрасли на присъствието на Lenovo се отрази на финансовите резултати на компанията, заедно със сложната макроикономическа ситуация и проблемите с глобалните пазари, се казва в съобщение на компанията.

През октомври-декември 2016 г. подразделението Lenovo PC and Smart Devices Business Group, което отговаря за пускането на компютрите и таблетите, е генерирало приходи в размер на $8,6 млрд., което е с 2 % повече на годишна давност. Тримесечните доставки на Lenovo компютрите са се покачили с 2 % до 15,7 млн. броя, благодарение на 5% ръст в корпоративния сегмент.

Продажбите на мобилния бизнес на Lenovo са намалели с 23% до $2.2 милиарда, но това е 7 процентни пункта по-добре от негативната динамика през второто фискално тримесечие. В края на последните три месеца на 2016 г., компанията е пуснала 15 милиона смартфона.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Back To Top