skip to Main Content
0895728928 info@pixysoft.eu
WikiLeaks публикува нови секретни материали на ЦРУ

WikiLeaks публикува нови секретни материали на ЦРУ

Днес, 19 юли, WikiLeaks публикува поредната порция секретни документи на ЦРУ в рамките на своя проект Vault 7. Този път бяха публикувани данни за контрагент на ЦРУ, специализиран в анализа на използваните от киберпрестъпниците сложни хакерски програми и техники.

Според тези документи, от ноември 2014 до септември 2015 година компанията Raytheon Blackbird Technologies е представила на ЦРУ минимум пет отчета за свършената работа по проекта UMBRAGE Component Library (UCL). В отчетите накратко са обяснени разработените от киберпрестъпниците методи и вектори за атака.

В първия отчет на Raytheon Blackbird Technologies се описва софтуера HTTPBrowser за отдалечен достъп, създаден през 2015 година. Програмата може да прихваща натиснатите клавиши и е използвана от китайската престъпна група Emissary Panda.

Вторият отчет описва инструмента за отдалечен достъп NfLog, известен и като IsSpace, част от арсенала на китайската престъпна групировка Samurai Panda.

Третият отчет е посветен на сложния вирус Regin, използван през 2013 година за кражба на лични данни.

Четвъртият отчет се отнася за HammerToss – вредоносен софтуер, създаден по поръчка на руските специални служби.

Петият отчет е посветен на Gamker. Това е криптиран троянец, който може да се инжектира в системата като файл със случайно име.

Източник калдата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Back To Top